My Photo
Bila otak dah penuh dengan benda yang nak ditulis.. Disini bermula nya karangan cerita yang panjang lebar..ngeh ngeh

Wednesday, February 6, 2013

Diner & Dance 2013

Alhamdulilah still bernafas & Berjaya mengagahkan jari menulis.. Sekian lama asyik tertangguh nak singgah blog sendiri.. Blog orang rajin mata ni jalan2 membaca. Tu yang Pelik & Aneh. T down blog sendiri kew apa.. =.=

Tahun 2013 aku diserikan dengan rezeki allah yang melimpah ruah.. Terima kasih atas nikmat mu ya allah..Dugaan yang datang adalah untuk aku belajar dari kesilapan & menjadi lebih matang. Rezeki yang datang adalah untuk aku belajar bersyukur.

Ok, Alkisah pada 19,20 & 21hb January 2013, 3 hari berkampung di genting highlands. Semua sponsor ok.. Amin2.. Pergi atas tu bawak badan & baju jew la..Kalu boleh dress pown nak disponsor.. Tu nama dia bagi peha nak buku lali..hehe.. Makan Pown disediakan, Melampau sangat lah.. nama pown diner ..Boleh makan sampai rasa nak muntah la wa cakap lu.. *Eh shida sopan skit... MAAF..huhuhu

1st day, Start dengan our yearly event D&D.. Malam yang penuh dengan gemilang.. So semua kena pakai casual yea.. Nak pakai dress sampai kena pijak amat dialu2kan..







Gambar yang berjaya di snap sebelum masuk dewan.. Haaa Gitewww
Malam tu kami dihiburkan dengan persembahan Faizal Tahir & Shila Amzah. Fuhh memang 1st time dengan suara life diorang & kenapa Faizal tahir ni hensem sangat..huhu..

Habis Malam Diner & Dance. Balik bilik & Tido sebab esok kena wat senaman pagi.. Senaman suara sila.. Ho Ho

2nd day, Masa untuk Theme Park.. Outdoor & Indoor kowt.. Sila main sampai bengkak.. YEAY!!!
Oleh kerana x nak ada yang terpisah dari group 2 yang diwajibkan pakai baju sama.. Chumel kan?? hehe. Dapat lagi baju Free.. hoho..Rasa macam pergi rombongan sekolah. Ha bukan selalu leh rasa muda.. Gitewww

Muka kala di pagi hari + Muka bangun lambat

Leh bayangkan tak sejuk dia macam mana
Sekarang Flying coaster FREE!!
Paling Gempak!!! Try main tak tutup mata
bnda wajib kena main...
Cork Screw untuk mengeringkan baju kami yang basah pas main sungai rejang.. Awesome
Tak banyak gambar sebab rushing. Yea la nak try semua benda. Masa terhad plak. huhu.. Alhamdulilah sempat try semua game. Thats why senua balik bilik untuk bersiap sambil mengigil & tanpa suara. Penat sangat menyumbangkan vokal paling mantap masa mencuba semua game yang boleh bagi sakit jantung.. hahaha

Sejam juga lah bersiap untuk our BON BON 70's.. Fuhhh.. Siap campak2 eyeshadow terus gerak turun pergi dewan. Dengan kaki ala2 itik baru lepas jatuh tersungkur tersepak batu, gagah kan diri untuk berdiri & senyum ambik gambar.. Hoho

Make up main campak2..
Walaupown cahaya suam2 kuku,, still gagah bergambar

Gempak gila setup dia.. huhu
ok Jealous ngan costumes MQ

Setel sudah 2 hari dengan event yang sangat HIGH!!.. Time untuk balik & rest kan kaki yang telah dibelasah guna untuk 1 hari tanpa henti. Terima Kasih Kaki Ku.. tanpa mu aku tak berjalan weyyy..

BALIK!!
 Last day, pas turun jew Genting terus demam.. huhu.. Perubahan cuaca gila ketara.. Masa drive turun dapat rasa telinga, muka panas.. Terus tukar suruh orang lain bawak.. Nasib ko lah.. Haha.. Macam alasan tak nak drive jew.. =.=

P/S: banyak lagi  gambar, tapi malas nak upload semua.. hahaha..bengkak mata menelaah gambar satu per satu.. huhuhu..ni pown dah bernanah mata... ngeeee




Tuesday, November 27, 2012

Melongarkan Ronga Badan Di Broga!!!

Gila high la dapat update blog time akhir2 bulan.. Memang tak pull la schedule kan..haha..Fuhh dah berminggu tahan nafsu dari buka blog.. Akhirnya..dapat buka & update. Banyak nak update sebenarnya, tapi dipendek kan cerita update yang best2 jew..*best kewwww

11 November 2012, Tarikh yang memang awesome bagi kitaorang. Memang hari 2 ntah kenapa kaki semua orang jadi hyper nak berjalan. Oleh sebab nak berjalan sngat, ha meh naik bukit beroga. Seawal pagi nak bergerak naik. Dok tunggu punya tunggu member yang lain sampai..kolw 8 gak la  naik..

Konvoi menuju destinasi

Dapat rasa udara pagi kat atas bukit plak, memang gila tenang, hilang semua stress2.. huhu..rasa nak pergi lagi..yeay!!

Sampai kata sana, tak sempat nak parking aku orang pertama terjun dari keta, ha tengok excited dia. Terus warm up nak naik atas. Ingat tak tinggi. 1st Piss stop, hambek koooo

Bahagia bangun awal
Stretching untuk meneruskan perjalanan
Muka di pagi hari

Berusaha gila naik..Cayalah
Abang Jiman Selaku orang kuat
Kepenatan...haha...baru half way kowt
Sumpah sangat tinggi..Upanyaaa.. Ingat kan tinggi biasa2 jew..bertuah la..jenuh cari oksigen nak bernafas..fuhhhhhh

Tapi 1 kelegaan bila dah smpai puncak. serius cam tak percaya aku berjaya naik. Ingat nak stop half way, tapi kena paksa naik.. Gagahkan gak la kaki..
Posing sambil tahan penat
Berjaya sampai akhirnya
Cepat bergerak menuju kejayaan!


Dah sampai atas, tarik nafas dalam2, amek gambar dengan muka bangga, then tengok permandangan dari puncak gunung...pandang permandangan kat bawah, Terus terpikir '' macam mana aku nak turun?? penat panjat bukit belum habis, dah kena pkit turun. Gigil kaki pown tak hilang lagi.. GASAK!!

Hilang reaksi muka bangga..haha..Memang kena padan muka la kan..hadoyaiii...

Memang masa turun, semua muka fokus pada jalan, dah la curan, then licin. Ramai gak la yang dapat post ala2 terjatuh..hoho..Paling penting, muka tahan penat & gigil kat lutut..huhu..jenuh berpaut kat pokok..Kalu tak jumpa pokok memang ada bahu kawan jadi tempat persinggahan..

Dah sampai bawah, Terus cari keta, masuk dalam keta buka aircond sambil menikmati 100plus..Perghh nikmat sangat2...

Ingat nak terus balik, tak ada maknanya..diorang terus plan nak g mandi air sungai. Diketua oleh Abng Jiman..Yeay!!

Konvoi masuk hutan

Memang terbaik la jalan abg jiman bawak..
Kereta Viva aku dah macam kereta 4 wheels rasanya, Redah hutan gila2, sampai kena tolak kereta pown ada coz sangkut...haha..Tapi memang best dapat pengalaman cam ni. Abg jiman kata, tempat ni polis jew taw..orang luar memang tak akan jumpa. Orang luar tengok jalan pown tak mau masuk kowt..

Mencabar sesangat...




Mencabar pown, berbaloi lah..Bila dapat rasa air sungai yang gila sejuk. Udara nyaman. Dapat makan plak tepi sungai sambil menghayati keindahan alam.. Ho ho nak pergi lagi....

Dah Setel mandi * Kaum adam jew la, Kaum hawa semua terlentang kepenatan dalam kereta* terus menuju pulang ke rumah masing2..

K'esokan nya memang krem kaki..huhu.. seminggu rasa lenguh2...haish.. Tapi pengalaman yang kita dapat berharga sangat2. Bukan senang nak buat aktiviti lasak macam ni..Kan??

Jumpa anda di puncak kejayaan!!!

Saat pulang ke rumah..heeeeee

XOXO
Shahidayaacob


Wednesday, October 31, 2012

Harapan Setinggi Gunung



Haha..Tajuk tak tahan...jangan nak tinggi sngat la shida...
Sometime seronok gak wat benda yang di luar jangkaan..
Rasa nikmat dia.. Rindu suasana Parit Buntar, Mama & Wan..huhu


Cari apa yang best kat gambar.. Hak hak

Thanks to korang yang gila support shida.. Terharu gila!! 1st time rasa balik kampong tak penat..
Maybe coz gilir2 bawak keta..so tak rasa penat sangat. Kalu tak pinggang ni rasa cam hilang kawalan kowt...Nasib baik..Fuhhh

For Mama & Abah.. Doakan yang terbaik untuk ida ok..
Aminn :)


Ya allah permudahkan lah jalan bagi hamba mu ini..
:')

XOXO
Shahidayaacob

Tuesday, October 9, 2012

Thursday, September 27, 2012

Weekly Summary Story #2

Minggu yang penuh dengan kejutan..Yea kew?? macam tak jew. 

This week wan & mama balik Rawang..heeeeeeee. So memang seronok la dapat rasa masakan dari air tangan mama. Perghhh makin besar la badan bila sekali makan 3 kali tambah. hak hak

Thanks to mama yang masak sngat sedap. Sampai anak dara dia makan berkali2 tambah...Dah la on diet. but its ok berat dah turun 2 kilo *wink wink.. Seksa tengok orang makan sedap2, tapi aku dapat telan air liur jew..huhu..Nasib ko la shida...

Terjah rumah mak long, dikejutkan dengan something yang mengembalikan kenangan kitaorang waktu kecik2...guest what??


Awesome kan?? motor yang wan aku pakai since dia muda..Fuhh memang terbaik.. Motor nilah yang aku lenjan bawak sampai masuk parit..haha..kalu ingat balik rasa nak gelak. Ni lah motor paling direbuti oleh cousins mousin aku.. Sapa dapat kunci dia yang bawak..haha

Motor ni dia pelik skit bila  nak start, Oleh kerana tak reti nak start tapi niat di hati meronta2 nak bawak, So solutions dia *trink! Suruh adik tolak..haha..then masuk gear, ha baru hidup.. tapi nak tunggu dia hidup tu memang sempat mengah la adik menolak..hak  hak

Dah dapat bawak memang seronok tak ingat, Rasa dunia aku yang punya. Memang aku yang punya la kan sampai masuk parit. On that time memang gila blank otak. Motor dalam parit tapi nak bgtaw nenek takot kena marah. So nak dekat magrib gak la baru balik bgtaw motor masuk parit.. Hak hak

Pak cik - pak cik yang nak g sembahyang magrib la yang datang menolong.. Nasib baik. Nenek ngan kain batik dia berlari pergi tengok motor. Masa tu memang wat muka paling chumel & innocent jew la..Berharap tak kena marah.

Memang tak kena marah.. Alhamdulilah tapi kunci motor memang kena sorok la.. Punah harapan nak curi2 bawak..Sebagai denda, Esoknya basuh motor wan sampai berkilat..huhu

Wan malu2 plak

Nampak cantik sangat motor ni bila dah g repair. Now dah boleh pakai balik..heeeeeeee ok pas ni leh bawak wan jalan2..

Semalam dapat kawan baru yang sama nama..yeay!! tapi dapat taw something yang tak best plak. Rasa time tu dunia ni gila gelap.. Luka lama berdarah balik. Susah betoi bila kenal ngan orang yang kuat tipu ni, Ayat tak nak manis kan bila mengayat. Tapi ni jadi pengajaran tok lebih berhati2..Apa pown thanks to her sebab reveal semuanya. Kalu tak sampai kesudah bodoh2 kena tipu.

Dah sepetang mengurung diri dalam bilik, adalah sorang hamba allah ni datang bawak g jalan2 & tengok wayang. Sampai sesat2 la nak balik. hoho..Seronok mengumpat orang kan, tu la padahnya..XD

Muka menunggu orang yang sesat jalan..haha
 Berjaya tengok Resident Evil Retribution..Perghh dari mengantok terus bulat mata. Sapa ada lemah jantong dinasihatkan bawak bersama pil2 anda yea. Citer ni memang bagi effect yang sngat awesome..banyak kali gak la main tutup mata tengok zombie dia. Berharap citer ni tak akan habis.


Thanks hawak bawak saya g tengok wayang & wat saya tersenyum balik.Tapi still tunggu my cheese cake taw..hahaha..

Bila nak balik rumah, Sempat tengok kiri kanan untuk memastikan tiada zombie..hak hak..Tengok sampai nak balik rumah pown berwaspada. bukan berwaspada ngan negro, tapi zombie..hak hak..Sampai mimpi berlawan ngan zombie. kuat betoi pengaruh dia..hayaya..jangan nak zombie sangat la shida hoiii



XOXO
Shahidayaacob

Wednesday, September 12, 2012

Wordless Wednesday #26

Wordless Wednesday #26
We Go Wild


* Trying hard to not upload this picture.. tapi apakah daya...hak hak

Sunday, September 9, 2012

Sesi Mengemok kan Badan!! fuhhhh

Nama entry dah macam menyeramkan..gulp...

Tapi hakikatnya memang betoi.. Masa puasa berat badan turun 5 kilo..Time raya terus naik 2 kilo..Walupown 2 kilo, tapi taw tak betapa seksanya nak turunkan 2 kilo tuuu... Dia akan ketara kat pipi.. tang perut tak yah cakap la, dah cover macam mana pown akan menyerlah gak 'keanggunan' dia. =.=


Jumaat malam mengemok kan badan di Steamboat Che Kiah..memang terbaik lah. Murah pown murah, 18.80 per person, kalu tak silap lah..termasuk air sekali yea..hehe.. then makan sampai tak boleh bangun, Sampai pak cik kedai tanya...Ni boleh bangun kea tak..hak hak..

On the same time rasa happy sangat coz my yemmm, cik sheryn dah mula berhijab.. Sangat sumel & ayu awak sayangg. Alhamdulilah..

Muka lepas balik kerja
Konan ayu, hakikat minyak dok letup2..dok tahan tangan dari kena minyak..Sekian


Habis makan dalam pukul 9 lebih, then lepak rumah wani, di hidangkan dengan Ferraro Roche plak...gulp... Ok malam tu naik 1 kilo..hak hak

Apa2 pown, nak wish Gud luck to Wani yang akan continue her study kat UITM Shah Alam. To all my yeemmm, I LOVE YOU!! Sumpah tak tipuuuu...

Hari ahad plak, kami menyerang rumah Cik Tasya yang kecik molek ni. Kami bila berjumpa tak sah kalu tak amek gambar.. So dalam beberapa jam berlambak gambar kitaorang dah berjaya snap.. lepas makan lagi gagah la bergambar kan..Perut dah kenyang kan??

Dan dalam2 banyak gambar tu memang aku jew yang akan merosak kan gambar..haha..sorry korang.. rasa seronok plak wat muka aneh2..

Muka 'saka'.. Muncul tanpa di sangka..
Ok pic yang seterusnya berjaya kawal mimik muka..Kowt la..

adik & kakak..lalala
Muka dilabel sebagai kakak tiri..erkkkk
Our Family Portrait
To intan, Welcome to our crazy familyzz..yes!!
Vespa photoshoot

Ksian intan, Hope tak takot nak hangout ngan kami lagi, hehe.. Kami semua memang cam ni, tapi hati baik..Sangat!!!

2008-2012
Fasyalyshira, Wish kita akan bersama walaupown 2 orang akan menamatkan zaman bujang diorang tahun ni. Memang rasa sedih & nak nangis, Tapi nangis coz happy sngat2..

Next tak taw la giliran sapa plak kan..between tsya, faha & shida...haish..ok bye~~

Tahan nafasa sambil mengawal pipi

XOXO
Shahidayaacob